Със средства на Община Сливен беше ремонтирана и обзаведена сграда –

...
Със средства на Община Сливен беше ремонтирана и обзаведена сграда –
Коментари Харесай

Община Сливен ремонтира и обособи сграда за предоставяне на социални услуги

Със средства на Община Сливен беше ремонтирана и обзаведена постройка – общинска благосъстоятелност, за потребителите на обществените услуги – асистентска поддръжка и персоналната помощ.

Сградата е оборудвана и налична за лица с увреждания. Екипът от експерти включва – обществени служащи, механически сътрудници, специалист „ Човешки запаси “. Тя се намира до Военно-окръжна прокуратура-Сливен, против Градската градина.

Осигурява се даването на персонална помощ по реда на Закона за персонална помощ на лица с право на непозната помощ; деца с право на непозната помощ с избрани 50 и над 50 на 100 тип и степен на увреждане или степен на трайно понижена работоспособност; деца без право на непозната помощ с избрани 90 и над 90 на 100 тип и степен на увреждане или степен на трайно понижена продуктивност.

В обособената постройка се управлява новата услуга „ асистентска поддръжка “. Тя обгръща 278 консуматори от градовете Сливен, Кермен и дребните обитаеми места, които употребяват обществени услуги в дома си съгласно своите потребности.

Асистентска поддръжка се дава на: лица в надтрудоспособна възраст в неспособност за самообслужване, които нямат избрана по съответния ред степен на понижена продуктивност. Групата на потребителите на услугата включва също деца и пълнолетни лица с трайни увреждания и с избрана непозната помощ, които не употребяват асистентска поддръжка или помощ за грижа в домашна среда по реда на различен закон.

Кметът Стефан Радев разяснява, че с изключение на разширение обсега на обществените услуги на територията на общината, ще се поставят старания и за усъвършенстване и надграждане на към този момент съществуващите. Към момента в Сливен се построяват четири обществени структури за нуждаещи се лица. Двете от тях ще обгръщат лица с психологични разстройства и с умствена назадничавост. Те се намират в региона на Дом за остарели хора в Сливен, като се планува в тях да бъдат настанявани консуматори от Дома за хора с умствена назадничавост в населено място „ Качулка “. В другите два обществени центъра се планува краткотрайно настаняване на бездомни лица и Кризисен център за жертви на домашно принуждение. Те ще се намират в региона на централната поща в Сливен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР